Automatisert hjem 15 -årsjubileum Special nr. 8 – Dr Karam Karam, IDRATEK

2011 ser automatisert hjem nå den modne alderdommen 15. For å feire vårt Quindecennium (ja, virkelig) har vi bedt noen venner av nettstedet om å se Tilbake og gi oss hjemmeautomatiseringshøydepunktene fra det siste tiåret og et halvt. For en enda større utfordring ba vi dem om å se frem til hva fremskritt de neste 15 årene vil gi digital husholdning. I den åttende av vår spesielle serie ser Dr. Karam Karam tilbake på det høye målet om å gjøre et hus til en ‘levende organisme’ mens han håper intelligens spiller mye mer en rolle i fremtidige systemer.

Dr Karam Karam, direktør www.idrek.com – Gratulerer til automatisert hjem! 15 år med utrettelig rapportering, støtte og opplysning for døde i ullentusiaster og den stadig økt massen av forvirrede nykommere.

Hjemmeautomatisering milepæler de siste 15 årene? Vel, jeg føler at det har vært mye mer evolusjon enn revolusjon. Jeg tror at når det gjelder komponentteknologier har det vært en god del fremgang, men etter min mening ikke samsvarer med endringer i paradigmet. I dag har vi mye mer spennende brukergrensesnitt, og ideen om en oppringing tilkobling er sannsynligvis like fremmed som B & W TV. Vi har nå også en rekke har levedyktige kommunikasjonsprotokoller både kablet og trådløst, og vi har en rekke applikasjonsprogramvare -grensesnitt til disse. Imidlertid ser det ut til å forbli slik at vi bare dabler med teknologienes virkelige potensiale. Og ofte gjør ting fordi vi i stedet for fordi det er det som er mye mer ønsket.

For 15 år siden er omtrent samtidig som vår egen Idranet -teknologi var i det embryonale stadiet. På den tiden var visjonen vår at masseadopsjon av hjemmeautomatisering i ettertid ville være like uunngåelig som internett. Men for at dette skulle skje, måtte teknologien demonstrere overbevisende fordeler, være gjennomgripende, men likevel lave kostnader, og kanskje motvirke intuitivt mot mange entusiaster, være hovedsakelig ikke påvisbar for den gjennomsnittlige brukeren. Fra et teknisk synspunkt følte vi at huset må bli litt som en levende organisme; med et stort antall sensoriske og kontrollorganer, som ofte kommuniserer direkte mellom hverandre og ofte koordinert til et bredere og kanskje mye mer abstrakt nivå, men alle jobber for å levere gunstige tjenester på en hovedsakelig uovervåket måte. En nettverksstruktur virket som det tydelige grunnlaget for den fysiske siden, noe som kunne oppnå den nødvendige modulens tetthet og kommunikasjons smidighet uten å måtte ha et rom fullt av spaghetti -kabling og stativer med svett elektronikk. Ingen av teknologiene vi var kjent med på den tiden, krysset av for alle boksene vi hadde i tankene, og det var slik at Idranet ble født.

Men Idranet er til syvende og sist bare en indikerer en mye høye slutt. Flere andre kjente HA -teknologier eksisterer i dag, noen som kanskje ikke passer til vår opprinnelige visjon, men likevel banebrytende HA -banen. Ta for eksempel X10 – ikke den mest sofistikerte av HA -strukturer, men varianter som fremdeles går sterkt etter 30 år, ikke noe imot 15. HA -alternativer og opptak har økt, men disse er fortsatt mest i bevaring av teknologientusiaster. Nevn ‘hjemmeautomatisering’ til den gjennomsnittlige personen i dag, og mye mer sannsynlig enn ikke at de fremdeles vil tro at det er et techno -leketøy for en eller annen velstående person, sannsynligvis nedfelt i form av noe snazzy A/V -utstyr med belysning og persienner kontrollert med måter av et like snazzy håndsett. Til en viss grad ville de ikke være for langt galt med tanke på at det fremdeles representerer en betydelig del av markedet og en som har hatt en tendens til å tiltrekke publisiteten.

Ikke desto mindre er det en endring. Å øke fokuset på energibesparing og høye energipriser gir mye mer svai til ‘overbevisende’ aspektet. Noen av de mindre sexy potensialene til HA er blitt mye mer interessante – ‘Dette er ikke bare et techno -leketøy, men det kan også hjelpe deg Eksplosjon har banet vei for en annen HA som er elsket-fjerntilgang-mest ser det ut til å fikle med oppvarmingen eksternt eller sjekke at du ikke har blitt innbrudd. Den nådeløse marsjen til det smarte nettet vil uten tvil ha innvirkning på noen aspekter ved HA -teknologi, men jeg tror det vil være en annen komponent i stedet for en revolusjonerende katalysator. En stadig mer aldrende befolkning som minimerer regjeringsstøttestrukturer som er overfor, vil sannsynligvis finne lite påtrengende HA vitalt avgjørende i stedet for bare noen kjepphest. I mellomtiden har et hvilket som helst antall ad hoc -produkter grodd opp for å betjene deler av disse markedene ofte under banneret av ‘Smart Home’, men selv om noen er morsomme og noen virkelig nyttige, har de stort sett ikke.

Og på denne ganske langvarige måten prøver jeg å komme tilbake til mitt opprinnelige poeng – som er at selv om de individuelle teknologiene har marsjert på ganske smart, er bruken deres fremdeles hovedsakelig i riket til en slags ad hoc -mosopp av komponenter i stedet for den vidt integrerte og kontekstbevisste automatiseringen av vår opprinnelige visjon. Fordi HA fremdeles forståelig nok er drevet av teknologientusiaster, har paradigmet en tendens til å være hvor mange forskjellige måter du kan kontrollere gadgetry. Nykommerne til feltet har allerede en forvirrende rekke teknologier. Det er tøft nok til å forstå hvorfor og hvor for disse før de selv begynner å tenke på fordelene med forskjellige paradigmer, så jeg tror det fortsatt vil være litt tid før subtilitetene filtrerer gjennom.

Hva kan vi se frem til de neste 15 årene? Med tanke på at vi selv er involvert i det, vil jeg utvilsomt håpe å se fremskritt i det utfordrende området med HA -intelligens. Men jeg er ikke i tvil om at det vil fortsette å være rask utvikling innen komponentteknologier og mye mer enn en eller to som ennå ikke er noen ideer. Apper på ‘smarte’ TV -er kombinert med gestgjenkjenning vil sannsynligvis være det neste populære brukergrensesnittet, men for å være oppriktig vil jeg også håpe å se tilstrekkelige forbedringer i talegjenkjenning med åpen rom for å gjøre dette til en pålitelig form for samhandling. Ikke -invasive teknologier som vil kunne identifisere og spore individer nøyaktig til en funksjonell kostnad, vil også være et veldig gunstig tillegg. Jeg kunne fortsette, men jeg vil ikke – i tilfelle jeg har bekreftet feil. Det er nok å si at jeg ser frem til dagen når ikke bare huset mitt tar vare på seg selv og tilpasser seg mine skiftende rutiner, men at jeg til og med kan stille det et vilkårlig spørsmål og motta et intelligent svar hentet fra massen av informasjon ut nettet. Vil dette scenariet være levedyktig i løpet av de neste 15 årene? Vel, jeg er optimistisk .. På den annen side ville jeg kanskje komme tilbake til min eldre enn 15 år Star Trek -video.

www.idrek.com

Ønsker mer? – Du må følge oss på Twitter, som oss på Facebook, eller abonnere på RSS -feeden vår. Du kan til og med få disse nyhetene levert ved hjelp av e -post, rett til innboksen hver dag.

Dele denne:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -post
Mer

Hva skjer
Skrive ut

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *